Stichting Sunshine heeft zich ten doel gesteld om inwoners uit Oost Gelre en omgeving met een kleine beurs te steunen. Met name op het gebied van kleding voor het hele gezin. Deze kleding willen wij kostendekkend aan huis aanbieden.

Het gaat om kleding voor het gehele gezin. U kunt het voor een kleine prijs thuis vertrouwd uitzoeken en kopen. Wilt u informatie of gebruik maken van Stichting Sunshine, mail of bel ons gerust.

  • Beloningsbeleid

Het bestuur ontvangt alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten. Indien de financiële positie van de stichting het toelaat zal het bestuur mogelijk vacatiegeld ontvangen dat niet bovenmatig is. Gemaakte onkosten zijn kosten die bestuursleden redelijkerwijs moeten maken door hun functie bij de stichting.

  • ANBI-status

Deze stichting wordt als een ANBI beschouwd. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Dit wel zeggen dat Stichting Sunshine aan een aantal voorwaarden voldoet. Namelijk dat wij ons nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. Zoals hierboven beschreven staat bij “beloningsbeleid” heeft onze stichting geen winstoogmerk met het geheel van onze activiteiten.

  • Beleidsplan:

Wij stonden in de ELNA:

Ilse Gebbinck vouwt kleding op voor haar stichting Sunshine. Foto: Dinès Quist

Iedereen in de mooie kleren met Sunshine

di 29 dec 2020, 10:12 

LICHTENVOORDE – Sunshine is een splinternieuwe stichting die kleding genereert voor mensen met een kleine beurs in Oost Gelre. Kleding die nog prima een tweede ronde mee kan wordt ingezameld en bij de mensen thuisbezorgd. De klanten kunnen vooraf hun maten en voorkeur voor stijl en kleur doorgeven, de juiste kledingstukken worden uitgezocht en kunnen thuis gepast worden.

Door Dinès Quist

Ilse Gebbinck richtte stichting Sunshine op uit idealistisch oogpunt. “Niemand hoeft in oude versleten kleren rond te lopen,” vertelt ze. “Er zijn namelijk meer dan genoeg goede kledingstukken die niet meer gedragen worden en nog prima een tweede ronde meekunnen. Het moet alleen goed verdeeld worden.” Tweedehands kleding verkopen is niets nieuws, maar kleding aan huis bezorgen wel. Met Sunshine dicht Ilse het gat van schaamte bij de mensen die genoodzaakt zijn om kleding te kopen bij tweedehands kledingzaken of bij het Leger des Heils.

Kan iedereen overkomen
“Er hangt ten onrechte een taboe rond armoede”, vertelt Ilse, “want het kan iedereen overkomen, ook hier in Oost Gelre. Toch schamen mensen zich vaak om gezien te worden bij een tweedehands kledingwinkel, of de prijzen zijn zelfs daar te hoog om er voor het hele gezin kleding te kopen. Daarom breng ik de kleding, met een piepklein prijskaartje, bij de mensen thuis. Gewoon met mijn eigen auto, zonder logostickers. Zo wordt voor hen kleding kopen weer leuk.” Samen met haar man Paul en zoon Kevin heeft het drietal de taken verdeeld. Kevin regelt de administratie, Paul houdt zich bezig met de sponsorwerving en pr terwijl Ilse haar liefde voor kleding perfect combineert met het helpen van minderbedeelden.

Voor de kleine beurs
Men kan bij Sunshine terecht voor heren-, dames- en kinderkleding, schoenen, tassen en zwangerschapskleding. “Het is elke keer een soort cadeautje als ik weer een zak kleding openmaak. Ik kan dan niet wachten om er mensen mee blij te maken.” Ilse hoopt in januari van start te kunnen gaan met het rondbrengen van de kleding. Het afgelopen jaar heeft ze al flink wat kleding ingezameld. “Onze zolder, het fietshok en de garage liggen vol met kleren, het wordt tijd dat er wat uitgaat,” vertelt de goedlachse Ilse. “Nu is het zaak dat de mensen ons weten te vinden.”

Wilt u geld of kleding doneren of wilt u gebruik maken van de diensten van Sunshine dan kunt u contact opnemen via: stichtingsunshineog@gmail.com of telefonisch op 06-4215 8666.

www.stichtingsunshineoostgelre.nl